Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

För övrigt finns det mycket i dagens alliansbesked om skolan som är välkommet och bra. Tydligare krav på förkunskaper. Tydliga besked om att gymnasiet har flera roller att fylla – studieförberedande, yrkesförberedande – och att man gör fel mot alla när man inte gör någon skillnad.

De borgerliga har tagit över initiativet i skolfrågorna helt, fullt och totalt.

Och det behövs.

Ta bara dagens borgerliga förslag om att man ska vara tvungen att ha godkänt betyg i fysik, kemi och biologi för att få gå naturvetenskapligt program på gymnasiet. Visst är det aburt!? Ja, inte det borgerliga förslaget, utan läget som det ser ut i dag. Läsa naturvetenskapligt på gymnasiet om man inte är godkänd i svensk grundskola. Holy smoke.

Ju fortare vi får en borgerlig utbildningsminister, desto bätttre.