Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Expressens Tommy Hammarström skriver mycket läsvärt om de aburda praktikaliteterna kring biltullarna i Stockholm. Man kan inte betala när man passerar tullen utan ska göra det i efterhand, alternativt ska pengar dras via autogiro från ett bankkonto – efter fotografering.

Resultatet? Grotesk övervakning av alla stockholmsbilister. Trasiga transpondrar i bilarna, som gör att inga pengar dras, varvid kronofogden griper in. Trafikanter som glömmer bort vid vilket klockslag de passerar och betalar fel eller inte alls – och får besök av kronofogden. Tonåringar som lånar bilen, glömmer berätta det – varvid det blir besök av kronofogden.

Alltsamma är en cirkus av halvtänkt översåtlighet av värsta och mest självgoda sort. Att satsa 3,8 miljarder kronor på den här sortens projekt är inte riktigt klokt.