Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Jag har förmodligen ägnat flera hundra timmar under mitt liv åt avsnitt av den amerikanska tv-serien Mash: kul och fyndig underhållning även om det kan vara lite översockrat ibland. Av någon outgrundlig orsak har jag dock aldrig sett långfilmen som serien baserar sig på. Den gjorde 1969, hade bl a Donald Sutherland och Elliott Gould i rollistan och är mycket uppburen.

I går kväll såg jag den så till sist – och jag tycker att den är rätt förfärlig. Någon gång har kritiken mot etablissemang och byråkrati en viss fräschör, men för det mesta är auktoritetsfigurerna så absurt karikerade att allt faller platt till marken. I stället för humor och charm får man översitteri och tölpaktighet, och synen på relationerna mellan könen är unknare än i porrfilm. Kulturradikalism när den är som sämst.