Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Midsommarhelg. Läge för några dagar med festligheter, utomhusliv och läsning. Många olika böcker på gång just nu. Jag har letat fram Tove Janssons ”Pappan och havet”. Skön melankoli. Och bredvid datorn ligger Per Molanders essäsamling Kejsarens sändebud (Atlantis, 2005): ett litet smycke med djupa tankar (OBS ej ironi) om värdekonflikter. Molander skrev en liknande bok för sådär tio år sedan, som handlade om allt från spelteori till Ibn Khaldun och gav mycket food for thought.

Sommarbloggen blir glesare än vårbloggen, misstänker jag. Läge att ladda batterierna lite grand. Men SvD utkommer varenda dag (ja, utom just i morgon….). Vi får förstärkning av flera skrivstarka sommarmedarbetare. På måndag börjar Roland Poirier Martinsson.

Glad midsommar!