Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Karl-Petter Thorwaldsson, som utreder föräldraförsäkringen år socialdemokraterna, föreslår det ena nya offentliga ingreppet efter det andra. Ena dagen är det premier för dem som delar försäkringen på det politiskt korrekta sättet – och så ska det bli ännu större ledigheter. Dels för mamman under graviditeten, dels – annonserat i dag – för pappan strax efter barnets födsel.

På ett alltmer detaljerat sätt ska staten bestämma hur familjelivet ska ordnas. Visst, allt är frivilligt att ta emot, men varför kan inte familjerna helt enkelt få ett ökat ekonomiskt utrymme och sedan själva bestämma hur de vill ha det?

Thorwaldsson och s-ledningen vågar inte föreslå tvångsdelad försäkring rakt av, eftersom de vet att väljarna är helt emot. Men viljan att styra och ställa har inte blivit mindre för det.