Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

SVT har redan fått hård och välförtjänt kritik för sin annonskampanj om ”fri television”. Dels är det knappast public serviceföretagets uppgift att framhäva sig själv på andra medieföretags bekostnad, dels är det för mycket si och så med oberoendet för att man som tittare ska bli riktigt imponerad.

Och efter dagens besked om att landshövding Lars Engqvist (s), som intill nyligen var vice statsminister, ska efterträda förre finansministern Allan Larsson (s) som ordförande i SVT, har oberoendekampanjen blivit ännu mer omöjlig.

Göran Persson kunde ha valt att slå in på en annan väg och tillsätta en erfaren, självständig publicist. Men icke. Han ger pluralisterna fingret och låter utnämningspolitiken ligga fast.

Det enda man nu undrar över är varför han helt enkelt inte gör sig själv till SVT-ordförande? Har han bestämt sig för att bräcka Berlusconi är det väl lika bra att göra det med besked.