Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Enligt en Sifomätning som publicerats i kvällens Rapport tror flertalet av dem som svarat att de borgerliga skulle vara bättre än socialdemokraterna på att sköta ekonomin.

En del kanske förundras. Är inte det här med ekonomi och budgetsanering Göran Perssons paradgren?

Jo, han har skickligt hållit liv i den bilden, etablerad under järnåren efter det tidiga 1990-talets kris. Men i dag finns inga belägg för att s skulle vara bättre: arbetslösheten är skyhög, nyföretagandet haltar – och det är bara plåster och spackel som håller ihop den statsfinansiella fasaden.

Just nu är arbetslösheten på tapeten. Under perioden fram till valet kan beskrivningen av statens finanser att ta större plats i debatten – och när kunskaperna om läget ökar kommer inte väljarna att gilla vad de ser.