Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Socialdemokraterna har hållit möte med vänstern och miljöpartiet. Plötsligt talas det om fördjupat rödgrönt samarbete fram till valet 2006. De tre har väl upptäckt att skällandet på Allliansens splittring biter dåligt när de själva bara grälar med varandra. Nu ska frid vinna strid.

Att det bara är dagar sedan s-ledningen ställde skarpa ultimatum om ohlygarkerna och deras kommunism spelar uppenbarligen ingen roll. Kraven var bara till för att göra effekt i medierna, inte hos vänsterpartiet.

Persson hoppas att det ska gå att låtsas som regnar och prata sig ur knipan som så många gånger förut. Jag undrar om det kommer att lyckas. De blir inte färre, de som retar sig på att statsministerns ord sällan verkar ha giltighet i mer än 24 timmar.

Och inte verkar vänsterns inre liv bli mindre rikt framöver…..