Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Republikanerna kunde inleda sitt konvent i medvind. En färsk opinionsundersökning från ABCNews/Washington Post visar att Bush stärkt sin ställning över snart sagt hela linjen. Vad gäller frågan om hur man avser att rösta väger det jämnt efter att Kerry haft ett knappt överläge i början av augusti. Men när det gäller väljarnas åsikter om en rad personliga egenskaper rycker Bush ifrån, och det trots att hans resultat är måttligt imponerande för en sittande president.

Det är uppenbart att Kerry har svårt att vinna väljarnas förtroende.

Populära talare som förre New York-borgmästaren Rudy Giuliani och senator John McCain koncentrerade sina tal på konventets första kväll till frågor om ledarskap och kamp mot terrorismen.