Caroline Ringskog Ferrada-Noli i Paris

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

I fredags öppnade La Force de L’art på Grand Palais i Paris.

Vet inte om ni minns årets bästa konstupplevelser, men Grand Palais var högt uppe på listan. Deras utställningar är alltid superkontemporära samtidigt som de mest gedigna hängningar -utan att överdriva- i världen går att finna i Grand Palais lokaler, Nolde, Andy Warhol-utställningen, Picasso tillsammans med alla hans inspirationskällor i original. Alltså….Man har inget att sätta emot. Bara översköljas av fine art, historien, sensibilitet.

Det är så hög nivå att man baxnar.

I år är det hursomhelst dags för triennalen på Grand Palais, späckad med samtidskonst.

Programmet ändras efter varje dag, verken byts ut och föreläsningar och filmer och happenings varvas. Hela programmet har ni här.

Inuti där finns konst och musik.

Genom hela utställningsperioden kommer olika gästkonstnärer och artister skapa en festival innehållande musik i olika former, konserter, performance, prat, de kommer låna grejer av varandra och byta ut sin konst och musik på plats, gästspela och gästskapa.

Jag vet inte vad ni säger om fethetsgraden på det här. 30-talet konstnärer som deltar är liksom inte några amatörer heller. Om ni vill ses så ses vi på onsdag om en vecka. I kuddrummet.

Fler bloggar