Caroline Ringskog Ferrada-Noli i Paris

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Folk pratar skånska på gatorna. Det låter grötigt och jävligt och cirka var tionde person jag möter frågar mig om pengar. Japp, jag är hemma. I Malmö.
Igår tog jag en sväng om för att se vad konsten här hade att erbjuda. Stegen bar mot ett litet galleri på Gamla väster där Ulf Lundells himself ställde ut.
Detta var ett medvetet val från min sida. Jag hade läst på morgonen i tidningen en recension av hans utställning och blev arg för recensionen var lika förutsägbar som den beskyllde Ulf för. Jag kunde bara inte tro det var sant, kunde inte tro att det var ”gubbigt”. Jag svor över journalisten, något om att ”slå in öppna dörrar”. Och att ”plocka lätta poänger” och ”överraska lite mer än att säga att Ulf Lundell gillar beatpoeter och porr”. Det kan inte vara så enkelt.
Hur som, jag gick dit för att se själv.
Akrylfärg (den lättare färgen att måla med) smetades ut över urklippta bilder från porrtidningar, inte retro 70-tals, fast det om möjligt är ÄNNU vidrigare – att kultförklara skiten, nej nej, det här var gamla sladdriga sidor från typ 2004 på silikonbröst och rakade geometriska könshår. Ulf körde ”blandteknik” . Kollage. Foto, och text. På en tavla stod det: ”Hemingway sang in the rain”. Och på en annan stod det, vid sidan om en porrmodell ”Hang in there babe”. Om man skulle fråga Ulf själv skulle han säkert förklara det som ett feministiskt statement, horor och porrstjärnor har det inte lätt i dessa moralistiska jävla tider. Men han, han är på deras sida. Håller kvinnokampen vid liv.

Fler bloggar