Annons

Nya medier-bloggen

Anders Mildner

Anders Mildner

Vår tid är väldigt brusig.
Informationsmängden ökar för varje dag och det är inte särskilt lätt att göra sig hörd. Pr-konsulter och medieexperter drar runt mellan landets alla kontor och försöker lära företagen att skrika lite högre än alla andra. Så att någon lägger märke till dem.

De flesta tänker inte på att motsatsen nästan märks ännu mer tydligt. I en värld där alla skriker, låter ibland tystnaden mest.

Den 10 februari riktade Miljöpartiet en tweet mot mig. Vi gröna är emot EU:s datalagringsdirektiv, stod det.
Jag klickade på länken och läste Ulf Holms text:
”Den 4 februari fälldes Sverige av EU:s domstol för att vi inte infört EU:s datalagringsdirektiv. Regeringen har inte lagt fram något lagförslag till riksdagen om detta, vilket jag tycker är bra eftersom vi gröna är emot EU:s datalagringsdirektiv.”

Alltså blev jag lite förvånad när jag hörde Ekots lördagsintervju med Peter Eriksson.
Och jag var så klart inte den enda som reagerade. Väldigt många twittrade och debatterade om vad det var som Peter Eriksson just hade sagt.
Radioinslaget spred sig snabbt mellan människor, med arga meningar vidhäftade.
Besvikelsen var stor.

I det läget drog Miljöpartiet ned på twittrandet. Nästa officiella tweet löd ”integritetssäkrar det rödgröna samarbetet.” och var i praktiken ett pressmeddelande från Peter Eriksson.

Kommunikationsmässigt är det intressant att se hur provocerande pressutskickstwittrandet är i en tid då människor förväntar sig äkta samtal på lika villkor.
Partiets officiella linje var att ”inget har förändrats”.
Men den bilden krockade med en omvärld som tyckte att ALLT hade förändrats.

Vi får bli tydligare, resonerade partitwittraren till slut.
Men jag tror inte att det räcker. För det handlar också om tilltalet. Viljan att ständigt delta i diskussionen.

Om man nu kikar på Miljöpartiets bloggar, så är det inte särskilt lätt att upptäcka ämnet. Det verkar liksom inte finnas på agendan, trots att omvärlden skriker sig hes.

Spännande nog gör det att frågan framstår som så ofantligt mycket större.
Tystnaden HÖRS.
Vad vi ser är alltså kanske en lärdom inför den fortsatta valrörelsen: först när du lägger på locket börjar tunnan att skramla ordentligt.

*UPPDATERING*

Och nu kommer nya bud från Miljöpartiet. Exakt vad dessa innebär när det är dags för omröstning är dock inte helt lätt att utröna i dag.

*UPPDATERING 2*

Nu kommer också inlägg på miljöpartisternas bloggar.