Annons

Nordkoreabloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Som Nordkoreabloggen berättade för några veckor sedan har Nordkorea bytt ut sin ambassadör till Sverige. I förrgår meddelade KCNA att den nye Pak Kwang-chol utnämnts också officiellt av ett dekret från det nordkoreanska parlamentet (han var dock i praktiken utnämnd redan). Sydkoreanska Joongang Ilbo har också gjort en liten notering om saken (länk på koreanska).

Inte mycket är känt om Pak, och när Nordkoreabloggen ringde UD för att ställa frågor fanns inte mycket information att få fram. Det finns en man med samma namn i det nordkoreanska arbetarpartiets centralkommitté, och enligt sydkoreanska wikipedia har han militär bakgrund. Namnet är dock inte alltför ovanligt så det finns ingenting som säger att det måste röra sig om samma person.

OM BLOGGENBloggen erbjuder djupare analyser av Nordkorea än vad det reguljära nyhetsflödet hinner med. Förhoppningen är att göra det nordkoreanska samhället mindre mystiskt för dig som läsare. Här finner du framöver nyhetssammanfattningar, kommentarer till aktuella händelser inom och utanför Nordkorea, inlägg om nordkoreansk kultur och kuriosa, med mera.


Jag som skriver här heter Benjamin Katzeff Silberstein, och arbetar som vikarierande ledarskribent på Svenska Dagbladet. Jag har följt Nordkorea i ett antal år, både som hobby och professionellt. År 2010 publicerade jag boken "Bilder från Nordkorea" tillsammans med Villy Bergström (Atlas förlag). Fram tills i maj i år bodde jag i Sydkoreas huvudstad Seoul, där jag vid sidan av mina studier i koreanska arbetade som frilansjournalist med Nordkorea som fokus. Bland annat har jag rapporterat från Kinas gräns mot Nordkorea, och besökt den Nordkorea-lojala japansk-koreanska minoriteten i Japan för SvD:s räkning.

Har du kommentarer eller frågor om Nordkorea? Maila mig gärna. Jag finns även på twitter, där en stor del av mina inlägg handlar om Nordkorea. Hör gärna av dig med önskemål om ämnen som bör tas upp på bloggen!

ARKIV