Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Det gäller att packa dubbla lager med musik att lyssna när man ska ut och resa med tåg i dessa vargavintertider. I morgon när jag kliver på vagnen med slutdestination Göteborg (som förhoppningsvis anländer innan Kevin Costner & Modern West går på scen) är jag redo för det mesta med hjälp av nya skivorna från Sigur Rós-Jónsi, Caribou, Jamie Lidell, She and Him, The Radio Dept, New Young Pony Club och Holly Miranda. Och så Au Revoir Simone-Erikas söta cover på Broder Daniels No time for us. Så länge jag är tillbaka till lördag då Beach House spelar på lördag spelar det ingen roll om jag får putta tåget från Hallsberg.

Så till slut: Inläggets rubrik syftar inte på några nyfunna tankar om The Doors gamla låt som jag en gång i tiden närde varmt vid min barm. Det handlar istället om att den här bloggen tar slut. Här och nu. Punkt och slut.

Farväl och adjö.

Kristin Lundell

Skulle det susa tomt i öronen denna kalla tisdag kan jag varmt rekommendera Holly Miranda. Hennes debut The magician’s private library släpptes i Sverige igår.

Kristin Lundell

Det kan vara värt att dubbelkolla i almanackan om det är julafton. Men det verkar vara en måndag i februari. Oavsett vad, idag blev ett till rykte bekräftat: Band of Horses gör en klubbspelning i Göteborg den 17 april. Det är sant. Tills dess borde också snön ha smält från tågspåren. Flott måndag var ordet. Om nu bara Mark, Howard, Jason och Gary kunde leverera ett datum idag så är det triss i ess.

Kristin Lundell

Wiiiih. Nu är äntligen ryktet bekräftat. Empire of the Sun, Australiens finaste popexport sedan gud vet när, kommer till Hultsfred i sommar. Deras (eller ska vi säga hans? Nick Littlemore har ju lämnat bandet och lämnat Luke Steele som ensam kejsare) första Sverige-besök någonsin. Det kan dock vara förnuftigt att inte ställa in det viktigaste familjeåtagandet i livet etc. Luke Steele har en organisationsförmåga värdig Pete Doherty. Såtillvida han inte är fastsurrad vid sin flygstol kan han nog hoppa av planet någonstans på vägen mellan Perth och Europa.

Kristin Lundell

Härom veckan kom jag att tänka på My Morning Jackets urfina Librarian. Som jag hade saknat den. Nu när vi kommit ihåg varandra måste vi höras oftare. En låt varm som en yllefilt.

Kristin Lundell

Om två veckor kommer yours truly att sammanfatta sitt liv i musiksmak i Musikguiden i P3. En timme varje måndag, tisdag, torsdag och fredag under vecka 9. Sammanlagt cirka femtio låtar från mitt liv. Vilken lyx. Allt det bästa jag vet eller under vissa perioder av livet har vetat. Från bland annat Left Banke, Shed Seven, The Go-Betweens och Blur via Band of Horses, Elton John och The Sleepy Jackson fram till avslutningen med världens mest fulländade poplåt. Vilken det är kan jag inte avslöja än. Musikguiden med mig som redaktör startar den 1 mars klockan 19.30. Så flott.

Idag piggar jag upp mig med Two Door Cinema Club.


Kristin Lundell

Ja herregud ja. Man skulle kunna sitta en hel kvinnoålder och plocka ihop de allra bästa låtarna såhär på Valentin-dagen. Men on the top of my head så skulle de här vara de fyra första. Varsågod och fyll på om andan faller på.

Kristin Lundell

Så tragiskt. Den extravaganta brittiska designern Alexander McQueen hittades i morse död i sitt hem. Läs hela den sorgliga nyheten här.

Kristin Lundell

För fyrtiotre år sedan tävlade Vicky Leandros med den här låten i Eurovisonsschlagern.

Kristin Lundell

Först kom Girls, nu är Men här. De två har – förutom stilen på sina namn – dock inte så särskilt mycket gemensamt. Egentligen ingenting. I trion Men återfinns bland annat JD Samson från Le Tigre. Deras debut-ep finns ute nu.