Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Man skulle kanske kunna tro att det var slut på bra skivor nu när bara en månad återstår av året och hela 00-talet. Inte då. I mellandagarna släpper Daniel Gilbert sittdebutalbum New African Sports, Soul Café Club No #1 och Hästpojken kommer med sin andra skiva Från där jag ropar. Nog för att jag gillade Hästpojkens punkigare sida, den som de visade på debutskivan Caligula, men banne mig om den nya popsidan som de visar upp nu är bättre ändå. Eller så är det bara det typiska tecknet på att musik ju inte alltid behöver bedömas och tolkas i perspektiv av klassiker utan som tecken på sin samtid. Där och då snarare än för evigt (vilket å andra sidan är att för evigt säga något om där och då).

Apropå där och då – och här och nu – spelar Julian CasablancasGöta Källare i Stockholm ikväll. Som en sammanfattning av 00-talet.