Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Okej, det var väl egentligen kanske inte någon som trodde att ekvationen en galenpanna plus en annan galenpanna skulle sluta som en social och logistisk match made in heaven. Rent musikmässigt fungerade det däremot alldeles perfekt när Luke Steele från The Sleepy Jackson och Nick Littlemore från Pnau började att göra musik ihop som Empire of the Sun. Den Sydney-bördige Littlemore, bosatt i London, och Steele, bosatt i Perth i västra Australien, byggde med sin färgglada debutskiva bryggor mellan världsliga avstånd och målade upp visioner av att skapa ett eget universum i kejsarkostym.

Den 26 september är det dags för Empire of the Sun att göra sin livedebut i Brisbane men det finns en smolk i bägaren: Littlemore och Steele har inte hörts på fem månader. Steele vet inte ens vart i världen hans bandkompis befinner sig. Medan han själv är hemma i Australien har Littlemore skådats i Las Vegas och Kanada. Sleepy Jackson-sångaren verkar dock inte vara särskilt brydd. Han har redan hyrt ett annat band som ska backa upp honom på spelningen. Hoppas att de hittar Nick snart och skeppar över honom till Brisbane. Empire of the Sun är på tok för extravaganta för att vi redan ska gå miste om dem.

Men det finns i alla fall en god nyhet i denna NME-luskade rapport. Det är att Steele nästan skrivit klart en ny Sleepy Jackson-skiva. Men så flott!