Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I morse, precis innan det var dags att gå in och sätta sig i nöjespanelen i Go’Morron-soffan, träffade jag mannen som gjort min favoritfilm på senare år. Jens Jonsson var i studion för att prata om nya filmen De rationella som han skrivit manus till. Och i fikarummet kunde jag givetvis inte hålla mig från att osammanhängande överpeppat berömma honom för Pingpongkingen. Denna underbara, tragiska, komiska, hemska och fina filmen om den pingisälskande Rille. Det är fortfarande skandal, synd och skam att den inte nominerades – för att inte tala om att den inte vann – en guldbagge för bästa film. Hade jag varit på galan när det begav sig hade jag nog gjort en Kanye West och stormat scenen för att skipa rättvisa. Man kan lära av världens mest storhetsvansinniga artist. Apropå det så ligger Taylor Swift nu trea över mest sökta artister på MySpace, före såväl Beyoncé som Michael Jackson. Hoppas verkligen att hennes pr-team skickat en korg med frukt och ost till West. Han gav ju henne bättre reklam än vad pengar kan köpa. En otjänst blev en stortjänst. Den som ännu inte sett Pingpongkingen ska göra sig själv en tjänst och se den snarast.