Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Igår kom beskedet som borde ha kommit för tio år sedan: Oasis splittras. Bandmedlemmar har hoppat av och hoppat på genom åren men den här gången var det Noel Gallagher som till slut fått sitt kokta ägg stekt. Ingen bör dock sörja över beskedet, snarare glädjas. För det har med de senaste skivorna varit uppenbart att Oasis enda väg i den här skepnaden har varit nedåt. Ett band som var så lysande på sitt 90-tal, och som har skapat britpoppärlor som få andra, förtjänar ett bättre slut än att oengagerat harva ihjäl sig i ishallar. Nu närmast kommer antagligen några soloskivor – jag tror på Liams först, sedan Noels – och därefter hoppas jag att Noel tar vara på sin komiska talang och åker ut på en turné liknande Ray Davies Storytelling. Det finns ju hur många uppslag som helst från Oasis-åren som Noel skulle kunna stöpa om till berättarmaterial och stoppa in mellan sina låtar. Han är ju på en topp 5 över roliga popstjärnor när han lägger den sidan till. Liam med. Men tills dess, en gammal favorit, här med Noel och Chris Martin. Det var innan Liam kallade Coldplays fans för fula och töntiga, men flera år efter att Oasis gamla skivbolagsboss Alan McGee kallat Chris Martin för sängvätare. Hur ska det bli nu? Vem ska ta på sig rollen och förolämpa andra artister? Säkert Liam ändå. På sitt håll. Han kommer nog att vara en popvärldens svar på Ring P1-lyssnare.