Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Fem timmars sömn innan en recension skulle lämnas, ett hotellrum dit inte internet når och regn utanför fönstret. Tack och lov att Band of Horses spelade igår. Vilken fin konsert. Vilken låt Funeral är. För att inte tala om No one’s gonna love you. Och vilken sympatisk person den generöst tatuerade sångaren Ben Bridwell är (istället för vigselring har han ett rött hjärta tatuerat på ringfingret) . På dagen innan spelningen hade han och bandet varit och bunkrat upp sig på nya kläder från Nudie. Bridwells americana-style är egentligen svensk. Som han själv uttryckte saken. Mer om Band of Horses dyker upp i en intervju i tidningen på tisdag.

Nu dags att försöka hinna se Patrick Wolf som fått den urdumma speltiden kl 13. Förhoppningsvis får den brittiske stilkameleonten en stor publik. Det förtjänar han. Och kanske lyckas han hålla hängselbyxorna uppe. Han har ju en (o?)vana att ta av sig naken på scen; något han kanske måste tämja om han ska kunna lyckas med sitt nya mål: att ta sig till Eurovision Song Contest. När jag telefonintervjuade en icke-påklädd Wolf förra veckan berättade han att han redan skrivit en låt som nämner Paris, Berlin och London. Sounds like a winner – även fast Christer Sjögrens försök på samma sak inte gick vägen. Wolf tyckte i alla fall att Alexander Rybak var en värdig vinnare. Unga män med fiol håller visst ihop.