Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Okej, från och med nu blir det ordning och reda. Inget som kan misstolkas om värme och väder. Bara allvar, kort och koncist. Med en punkt i rubriken. Det är svalare idag.

Röyksopp gjorde igår en av de bästa spelningar jag sett under mina sju Arvika-festivaler. De spelade i ett lika knökat som stekhett tält och hade redan innan spelningen alla på sin sida. Vilken publikrespons. Helt otroligt. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att så många skulle vara så peppade på de två norrmännen. Robyn dök upp som gästsångerska och Karin Dreijer Andersson var också gäst på scen. Vilken konsert. Urbra.

Nordpolen måste ha gått ner minst två kilo under sin supervarma konsert på lilla Lyran. Hans snygga leopardpälsjacka var knappast gjord för fyrtiogradig värme. Men vem har sagt att rock ska vara en behagligt tempererad dans på rosor?

– Apropå Nine Inch Nails som igår ångvältade ner hela grusområdet framför Vintergatan. Trent Reznor må verka som en knepig typ men enligt de väldigt rara receptionisterna på Oscar Statt var han och bandet ”underbaraste av de underbara” ”Helgoa” killar som visst var intresserade av keramik också. De hade uppskattande tittat på en affisch med keramikföremål som visas på ett museum i Arvika. Det var som när jag fikade bredvid Nitzer Ebb och de satt och smaskade på småkakor till kaffet. Det som händer på Oscar Statt stannar på Oscar Statt. I alla fall i teorin.

Idag är det dags för Depeche!