Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Eftersom jag är alldeles extra svag för (nästan) allt som kommer från Island blev jag minst sagt gladur av att öppna ett kuvert med den kommande Múm-skivan. Sing along to songs you don’t know släpps i augusti och jag var genast tvungen att lyssna på spåret med den klarsynta titeln Húllabbalabbalúú. Vet dessvärre inte om det är det isländska ordet för hallaballoo. Musiken ger inga ledtrådar om det heller. Än så länge har ingen såg dykt upp på skivan men det kommer med största säkerhet. Minst tio olika instrument har redan gjort sin entré så alla Múm-vänner kan vara lugna. Det är dock bäst att tilläggas att det inte låter som gamla Múm. Inte som jag minns dem i alla fall. Men nu kom sågen. Pust. Ordningen återställd.

En bild från en bensinmack nordvästra Island som jag tog i somras. Perfekt att vila ögonen på medan man lyssnar på Múm.