Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Jag har svårt att bestämma mig för vilken som egentligen är den bästa Morrissey/The Smiths-låten. Det blir nog en oavgjord seger (delad första plats heter det kanske?) mellan Last night I dreamt that somebody loved me. och How soon is now (här framförd av en tjugosjuårig Moz). Ytterligare en anledning – förutom hans djurrättsengagemang – till varför jag gillar Morrissey är hans humor. Att läsa intervjusamlingen Morrissey in conversation är ju som en enda lång skrattfest. Han har ju egentligen alltid varit väldigt rolig där under de ofta så cyniska texterna. Jag förstår inte alls varför han fortfarande ses som svartsynt – eller en ”ärkepessimist” som han kallades i en Under strecket-essä i SvD idag. Han har ju en stor humor. Som i dessa klipp. Ett (ganska) nytt, ett gammalt. Fast i omvänd ordning.