Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Denna högkonjunktur i skivsläpparvärlden kan ju till och med få den bäste att bli så utmattad att en vecka på kurhem är enda vägen tillbaka. De här skivorna tycker jag hemskt mycket om just nu:

The Juan MacLean – The future will come

Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix

Bell Orchestre – As seen through windows

Au Revoir Simone – Still night, still light

Och vi fortsätter i punktform.

Månadens bästa musiknyhet:

Patrick Wolfs skiva Bachelor (battle one) släpps redan om en vecka! På import. Underbart. Måste genast undersöka närmare. Här kan man för övrigt köpa aktier i kommande Wolf-skivan. Men skynda skynda, bara nio dagar kvar nu.

Dagens musiktips som jag ska kolla upp:

Horse shoes

Dagens denna skiva fattar jag ingenting av:

Bat For LashesTwo suns. Nej nej. Hur kan folk jag annars litar på gilla detta? Jag tänker inte köpa några PJ Harvey- eller Björk-referenser i det hela. Eller jo, jag ska inte vara omöjlig. Jag förstår dem men det står dessvärre ett på tok för pompöst lättgotiskt berg och skymmer. Och då menar jag inte det lättgotiska som kära Polly Jean stundtals flirtat med. När Bat For Lashes går upp i sin operapopstämma i Glass hör jag inget annat än en hårt snörad korsett i mörkröd spets. Ja, det är just det jag hör. Lite som något av alla de fladdermusteatraliska band med texten (DE) eller (NL) efter sig i festivalprogrammet på Arvika. Men BFL är ju engelsk. Stakka Bo har för övrigt gjort videon till hennes låt Daniel.

Dagens ursnyggaste skiva:


Moneybrothers omslag till Real control som släpps i morgon. Det måste vara vårens snyggaste omslag till och med. Jag älskar det! På bilden skakar han tass med lejonet Soledad. Såhär säger Anders Wendin om det fina djuret i ett mail via hans pr-ansvarige.

”Det är ett lejon på en park i Guatemala City.
Man får betala 40 usd så får man träffa det på riktigt.
Det heter Soledad. För att de hittades övergivet.
Man får egentligen inte ta kort men jag träffade sonen till Zoo-ägaren på en
bar kvällen innan vi tog kortet.”

Soledad alltså. Ståtlig kille.

Nu släpps en ny Ólafur-låt till samlingen. Elegant.