Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Jag hade inte tänkt på Woodpigeon på flera månader, kanske inte sedan jag tipsade om dem här på bloggen i höstas. Men nu kom ett mail som berättar att de kommer till Way Out West i sommar. Jag tänker inte missa dem för allt smör i Småland. My Bloody Valentine kommer också till Göteborg, precis som Amadou & Mariam, Grizzly Bear och Florence and the Machine. De sistnämnda är jag hemskt kluven till. Ibland får jag för mig att jag tycker om musiken men så lyssnar jag och ångrar mig. Någon vecka senare snubblar jag på björnmattan igen. Same procedure as every year som det brukar heta. Så har jag hållt på och velat i flera månaders tid. Nu ger jag upp och låter Florence and the Machine vara i fred. Jag gillar ju henne så länge jag inte lyssnar på musiken.

The Guardian hyser däremot ingen tveksamhet om exakt hur mycket de gillar Fever Ray. Full pott kammar hon hem för sin skiva idag. Grattis till det. Det var en bra konsert igår. Fast nästa gång jag ska se något på Kägelbanan ska jag vara där tre dagar innan för att få en bra plats. För inte är väl den där pelaren flyttbar så att den alltid hamnar där jag är?

I helgen ska jag lyssna oavbrutet på Peter Doherty, Röyksopp, El Perro Del Mar, Passion Pit, PJ Harvey, Au Revoir Simone och så lite Andrew Sisters på det.

Jag är fortfarande väldigt nyfiken på hur det ska gå med Grace Jones under earth hour i morgon. Men hon är kanske inte berömd för sin källsorterande sida?