Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Alla kreativa idéer behöver inte nödvändigtvis vara bra idéer. Men nog måste Moneybrothers nya inslag på sitt merchandisebord – en tomatsoppa! – vara bland det roligaste som den svenska popvärlden skapat i matväg. Tillsammans med Maximiliam Lundin har Moneybrother lagat ihop soppan Moneybrother & Max’s Locally Produced Tomato Soup med grönsaker som odlats under giftfria förhållanden. Strålande. Tomatsoppa är en maträtt som alltför ofta slarvas bort med någon sur tomatkross. Jag är extremt nyfiken på hur Moneybrother och M Lundin har valt att krydda sin variant av soppan. Basilika? Timjan? En nypa oregano? God tomatsoppa är lika mycket en konst som en god poplåt är.

Moneybrothers nya skiva Real Control släpps den 15 april. I fredags flippade jag singeln Born under a bad sign i P3 Populärs Flipp eller Flopp. Frågan är nu bara vad Anders Wendins nästa steg kommer att vara. Av döma av hans enorma vighet borde en pilates-dvd vara på sin plats. Hur i hela fridens namn kom han i den där lådan? För att inte tala om: hur kom han ur den? Hur böjlig kan en popstjärna egentligen vara? Moneybrother kan då aldrig ha fuskat med stretch efter passen. Imponerande.

Nu tar bloggen semester en vecka och lyssnar på Peter Doherty. Tänj ordentligt till dess.