Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Temat för kvällens Musikminsteriet är fult eller fint och om musik egentligen kan delas upp i mogen eller barnslig. Eftersom jag tycker att Musikministeriet är ett alldeles ypperligt program blev jag givetvis glad när de i julas frågade om jag ville vara med och prata om Ace of Base: Göteborgs-kvartetten (numera trion) som, tillsammans med terracottasvampade väggar, Marcus Schenkenberg-tvättbrädan och new age-blått, är så mycket 90-tal att det gör lite ont. Varför blev Ace of Base egentligen så sågade av kritikerna, var det oförtjänt och hur ser framtiden ut för Jonas, Ulf och Malin aka Joker, Buddha och Linn? Vad jag tror och tänker om saken ser ni i Musikministeriet som sänds ikväll i SVT2 kl 21.30.

Idag lyssnar jag mest på Band of Horses gamla Cease to begin. Vilken strålande bra skiva.