Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Oasis konsert igår var inte direkt dålig bara väldigt tråkig. På tok för tråkig. Jag är besviken. Jag ville ju att det skulle vara bra och att de skulle visa att det fanns en fortsättning för Oasis. Men icke.

Liam förkylningskraxade och så spelade de låtar i hundra minuter. Inte så mycket som ett roligt ord sades. Och okej för att det kanske ändå hade blivit ett problem att förstå allt det roliga som Liam och Noel kan säga när det inte presenteras i tryckt form utan sägs med oartikulerad Manchester-dialekt. Lägg till det en mikrofon som befinner sig en nanomillimeter från munnen och en lokalakustik som påminner om plåtburkens. Kanske hade det behövts undertexter för att få fram poängerna. Men ändå.

Man har ett ansvar att underhålla den publik som man bjudit in. Magdalena Ribbing skulle inte varit nådig i sin dom över Oasis-medlemmarnas beteende igår. Såhär tråkig är någon bara om han vill vara det.

Nu orkar jag inte tänka mer på gårdagen. Jag har redan formulerat saken på tretusen tecken som finns på webben och som kommer i nedstruken version i tidningen i morgon.

Nä nu är det istället dags att titta på gårdagens PopcirkusSVT Play. Ikväll är det för övrigt premiär för Hype och enligt SVT:s hemsida kommer bland annat ett inslag med de ”skotska punkfunkhjältarna” Franz Ferdinand. Hjälp! Punkfunkhjältar. Herregud och kära nån. Punkfunk! Jag hade glömt att det ordet ens existerande i början av 00-talet. Punkfunk, århundradets hittills löjligaste ord. Jag är djupt ångerfull att jag använde det ett antal gånger när det begav sig under 2003. Jag visste inte bättre då. Snälla förlåt mig.