Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Om två och en halv timme ställer sig OasisGlobens scen och den första frågan är givetvis: visst har väl inte Liam blonderat håret? Nog måste det ha varit strålkastarljusen som kastade ett sken av blonda slingor på bilderna från spelningen i Göteborg. Hoppas verkligen. En blondslingad manskalufs är inte lösningen på något.

Rent musikaliskt verkar inte Göteborg-spelningen ha varit någon höjdpunkt men jag är en optimist med lågt ställda förhoppningar. Dessutom hoppas jag innerligt på att Liam och Noel ska bejaka sina otroligt roliga sidor mellan låtarna. Att läsa intervjuer med bröderna Gallagher är ju som att plöja igenom ett helt decennium av Veckans skratt-historier. Om nu bara någon kunde vara så flink och sätta ihop en bok med Gallagher-citat. Till den boken bidrar jag med 2008 års roligaste citat. I tidningen Q gav Liam sin syn på nymodigheter:

Look, I’m trying salmon, that’s about how far my interest in new things goes.

Och så en bonus. På frågan om han ångrade att han bråkade så mycket med sin bror att denne hoppade av turnén i Barcelona.

Yeah, I regret that. But shit happens. If you can’t be rude to a member of your own family, who can you be rude to?

Underbart. Jag hoppas på mycket sånt ikväll. Med tanke på hur mycket Liam har namedroppat The Kinks under åren är det inte för mycket begärt att kräva att han skulle ta till sig lite av Ray Davies scenstil också.