Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Oh nej, här borta råder minsann ingen No Music Day. Här lyssnas det (som sig bör) på Jóhann Jóhannsson, Dan Black och Metronomy. Vilken tur för Axl Rose att Chinese Democracy inte råkade släppas just idag. Hade ju varit ett typiskt slut på fjorton års Vargen kommer-rapporter. Eller slut och slut, det verkar ju som Axl gör en Britney och går från uträknad och hånad till ganska hyllad. Nästa vecka släpper Britney sitt nya album, undrar om hon gör en Axl.

I dagens SVT Go Morron-soffa pratade Jens von Reis, Kjell Eriksson och jag om årets julvärd. Visst är Lasse Kronér ett högst okontroversiellt val (men lite förvånande är det att Peter Settman inte dök upp där med) och visst kommer han säkert att se mysig ut i en stickad röd tröja och lyckas småprata om allt från julskinka till glögg. Men om jag hade fått välja hade jag valt David Sandström: SVT:s julfirande hade nog mått bra av lite hardcorehistoria och tomteskäggväxtpotential har han ju. Dessutom hade Sandström säkert läst högt ur någon av Sara Lidmans böcker mellan Svensson Svensson Firar Jul-repriserna. Där hade man verkligen kunnat prata om en skänk från ovan.