Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I SvD KulturTV8 ikväll får jag ännu en chans att prata om mitt favoritämne: Ólafur Arnalds musik. Nästa fredag kommer han ju äntligen till Sverige. I Stockholm är det närmare bestämt till Landet. Jag är fortfarande gravt missnöjd med valet av spelställe. Ólafurs popklassiska låtar gör sig ju bäst i miljöer med högt i tak. Varför spelar han inte på någon av stadens teatrar? Eller i någon kyrka? Eller om kvartersbion i Hornstull kunde snabbrenovera sig och bjuda in honom. Vad som helst som inte har en bar på armlängds avstånd. Nu väntar jag in fredagens ämnen till nöjespanelen i Go Morron-soffan. Tänk om huvudämnet där kunde vara Ólafurs musik.

I slutet av januari nästa år relanseras Morrisseys Southpaw Grammar-skiva med några extralåtar, en omkastad spårordning och ett nytt konvolut. Ett stiligt sådant.