Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I slutet av november släpps Romain Gavras och So Mes dokumentär om Justice: A cross the universe. En faktiskt väldigt underhållande rockumentär – eller ska vi säga mockumentär? – om den franska Marshall-älskande duons USA-turné i våras. Filmen visar hur Gaspard gifter sig i Las Vegas (han är skild idag), hur bandet blir gripna för vapeninnehav (turnéledaren hävdar att det var en plastpistol), en excentrisk busschaufför och svårigheterna att beställa vatten på Burger King med en tjock fransk accent. Förra veckan träffade jag den lika trevlige som talangfulle Romain Gavras i Paris. Han hävdar att allt i filmen är sant. Jag vet inte om jag tror honom. Han håller förresten på att skriva sin första långfilm. Om den bara blir hälften så snygg som hans musikvideor är jag mer än nöjd.