Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I morgon åker jag bort en vecka. På fredag är det tänkt att jag ska träffa Romain-Gavras – son till den Oscars-vinnande franskgrekiske regissören Costa-Gavras tillika mannen som gör världens snyggaste musikvideor – i Paris. Där ska han visa dokumentären som han har gjort om Justice som släpps i slutet av november. Av klippen jag har sett verkar det vara en klassisk rockumentär som ställer den 00-talets makriobiotiske rockstjärna i hörnet. Hoppas i alla fall att den är minst lika estetisk som Last Shadow Puppets debutvideo.

Medan jag är borta ska jag lyssna på Jóhann Jóhannssons kommande skiva Fordlandia. Den är faktiskt strålande. Nästan i samma klass som hans debutverk Englaborn. Fast Fordlandia låter egentligen inte alls som Englaborn i dess poplåtsuppbyggnada format. Det är istället den helt logiska fortsättningen på förra albumet IBM 1401 – A user’s manual. Pampig och med en mäktig kör som dyker upp på ett av spåren. Jag gillar den extremt mycket. Som en indiemäsa i lagom tid för Allhelgona.

Missa inte att lyssna på Amazing Baby heller. Inget nytt under solen kanske men som skräddarsydd för oss med en svaghet för Spiritualized. Lägg er såhär och lyssna på spåret Supreme being. Passar utmärkt.