Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Åh nej. Nyss kom ett mail om att My Morning Jacket ställer in sin Europa-turné – inklusive spelningarna i Stockholm och Lund den 6 respektive 7 november – eftersom sångaren Jim James skadades allvarligt när han ramlade av scenen under en konsert i Iowa City i helgen. Här kan man läsa mer om händelsen. Detektivbyrån verkar dock – peppar peppar – inte ha ställt in sin spelning samma kväll. Inte heller Spiritualized som spelar kvällen innan eller Ólafur Arnalds eller Cut Copy som båda spelar på olika ställen kvällen efter. Så för den som vill dränka sin MMJ-sorger med musik finns det alternativ att välja på. Dock inget i skogshuggarskjortor.

Helt o-apropå Jim James otur kom jag på att jag är väldigt nyfiken på hur Alexis Taylors (den lille med de stora glasögonen i Hot Chip) soloskiva låter. Finns det något smakprov någonstans?

Vad strålande Last Shadow Puppets var igår förresten. Recensionen kommer i morgondagens tidning – eller finns kanske på nätet redan nu – men inte helt oväntat så gillade jag det. En tjugohövdad orkester med dirigent som gav liv åt Owen Palletts arrangemang och så Alex och Miles med eget rockband. Ambitiöst minst sagt. Det var aningen mer ljusa skrik än under ett vanligt konsert med en stråk-, blås- och slagverksorkester men annars galopperade låtarna fram som under den dramatiska slutscenen i en gammal 60-tals-spionrulle. En Leonard Cohen-cover fick de också plats med men givetvis ingen Hallelujah (världens mest utslitna cover enligt vetenskapligt forskning gjord av Dan Backman) utan Memories. Men varför stod det en helfigurspegel inne vid scenkanten? För att Alex Turner skulle kunna rufsa till en perfekt frisyr under spelningen?

Angående förbandet Ipso Facto så bekräftade de den gamla förbandsregeln. Jag försökte vara positiv och sa ”de här borde ha getts ut 1998”. Anders DahlbomExpressen som satt bredvid svarade genast ”de här borde aldrig ha getts ut”. Han hade nog rätt.