Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Nu är det hög tid att begära ledighet för första veckan i november. Den femte spelar Spiritualized och förhoppningsvis har Jason Pierce inte blivit kvarglömd någonstans i världen. Men därefter blir det knepigare. Torsdagen den sjätte spelar både My Morning Jacket och Detektivbyrån på varsitt ställe i stan och kvällen därpå blir det konsertkrock mellan Ólafur och Cut Copy. Jag är optimist och ska gå på alla. Det sista som dör är hoppet, finns viljan finns kraften etc etc etc.

I min recension av Nordpolens strålande debutskiva hade jag skrivit TTA, idag i tidningen står det The Tough Alliance. Och jag som trodde att de hade bytt till TTA. Tydligen inte. Jag borde kanske ägna mindre tid åt isländsk postklassisk musik och mer tid åt göteborgska bandförkortningar. Nåväl, jag noterar och går vidare ihop med dagens låt: Travolta med Nordpolen. Jag älskar den.

Slutligen hurra för och grattis till Eric Schüldt som vann priset som Årets rookie på radiodagarna. Missa aldrig hans föredömligt ambitiösa program Schüldt i P2. Eric gillar både klassisk musik och när en – enligt ryktet – hemlig dröm om att skrika i ett hardcoreband. Det är kanske den ytterlighetskombinationen som gör hans program till det bästa som sänds på svensk radio.