Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Hmm, jag måste säga att jag känner mig minst sagt skeptisk till valet av spelställe för Ólafur Arnalds Stockholmsdebut den sjunde november. Landet vid Telefonplan är ett utmärkt ställe för många saker men för Ólafurs postklassiska kompositioner är den helt fel. Nej nej nej vad fel det är. Det ska ju vara högt i tak, fönster med färgat glas, sval atmosfär och gott om plats för hans låtar. De ska inte behöva trängas i baren. Varmt och svettigt blir det säkert också. Nej nej! Byt spelställe genast. Ta Södra teatern eller varför inte någon av Stockholms alla kyrkor. Eller kanske Nalen. Vad som helst bara inte Landet eller Debaser Slussen.

Den 25 oktober spelar Ólafur Arnalds på Union Chapel i London. Det kommer säkert däremot bli helt strålande. Vi svenskar må håna engelsmännen för deras ovana att vilja ha heltäckningsmattor på toaletten. Men när det gäller att ta vara på utsökt postklassisk musik är de ljusår före oss.