Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Nästa vecka släpper Nordpolen sin debutskiva På Nordpolen. Mycket bra. Jag menar det verkligen. Missa inte.

Förutom Nordpolen lyssnar jag idag – som vanligt – på Ólafur Arnalds (i dagens SvD finns för övrigt min intervju med Óli att läsa – dessvärre finns den inte att länka till på hemsidan), Late of the Pier och nya Brett Anderson. Ikväll blir det revy för hela slanten. Uggla, Rheborg och Ulveson har premiär för sin show Vilse i välfärdshelvetet. ”En föreställning för alla som redan sett det mesta” lovar de på sin hemsida. Hmm, jag är inte helt övertygad om att framtiden kommer att definieras där men jag går dit redo att överraskas.

Och apropå saker som man ska få höra när man trodde man hört det mesta. I dagens SvD finns en notis om att polisen i Skottland går ut och vädjar till sina medborgare att inte ringa larmnumret i onödan. Droppen var att en kvinna ringt efter att hon köpt en kanin på annons som inte hade hängande öron trots att det utlovats så i annonsen. Herregud, uppåtstående öron när det klart och tydligt stod att den hade hängande. Ring polis, brandkår, ambulans, sjöräddning, nationella insatsstyrkan eller vad som helst. Enligt svenska SOS Alarm händer det att folk ringer till dem och frågade vad klockan är. Eller vilken dag det är. Vem kommer ens på tanken att ringa till SOS Alarm om det? Varför kollar man inte på Text-tv? Igår hade jag dock kunnat ringa för att prata om nya Katy ”I kissed a girlPerry-skivan. Vilket katastrofalbum.