Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I helgen har jag mestadels lyssnat på nya skivorna från The Rascals och Detektivbyrån. Den förstnämnda – med titeln Rascalize – gillar jag kanske mest för att jag har en svaghet för sångaren Miles Kanes andra band Last Shadow Puppets. Men förutom det finns det en handfull bra spår på trions debutalbum; särskilt för den som är svag för Arctic Monkeysk pottfrisyrspop. Detektivbyråns Wermland är ett högst rart och älskvärt album, min allra bästa svenska skiva som släppts i år. Mer om det senare.

I helgen har jag också lyssnat på Monkeys (det vill säga Damon Albarns cirkusopera-projekt) A journey to the west. Tänk om den hade kunnat sättas upp i Sverige. Kanske på Operan? Eller som en del av Dramatens 100-års firande? I går läste jag äntligen ut Damons gamle Blur-kollega Alex James självbiografi som i Sverige släpps på ICA-förlaget (kan det vara allt ost-snack som är anledningen?) under titeln Blur, britpop och jag. En småputtrande bok utan större skandaler. Men vad ni än gör så läs den på engelska. Att läsa den översatt till svenska är som att dricka en kopp utspätt påste. I morgon pratar jag, Tomas Andersson Wij och Negar Josephi om boken och om att åldras med värdighet hos Eric Schüldt i Nya vågen i P1.

Och så rapporterar TT Spektra att producenten Jerry Finn har dött av en hjärnblödning endast 39 år gammal. Finn har skivor med Green Day, Bad Religion och Morrissey på sitt cv och han har producerat Moz kommande skiva Years of refusal som efter ett antal uppskjutna releasedatum nu ska släppas den 2 februari 2009.