Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Så var årets upplaga av Arvikafestivalen över. Och regnet som igår drog över staden visade sig ha varit ett vansinnesutbrotts-oväder. Apollo-tältet, festivalens näst största scen, fick utrymmas för att skyfallet lagt sig som en betongmatta på tältdukstaket. Men efter lite förseningar återgick sakerna till det normala. Hade man dessutom knutit några skurborstar på fötterna till de superenergiska The Go!Team hade nog hela området kunna vara torrt på nolltid.

Hot Chip var briljanta igår (jag har redan använt ordet strålande på tok för många gånger under denna Arvikafestival). Vilken dansgud som den strandraggarklädde Owen Clarke visade sig vara. Han snurrade vid sin synth som om han inte gjort något annat än att kolla på gamla 80-tals dansrullar. Släng in en Snuten i Hollywood-skuren kostym och saken hade varit biff.

Death Cab For Cutie var däremot en besvikelse. På sina håll jättebra men på andra håll alldeles för sömniga. Vad har förresten hänt med Ben Gibbard? Han brukade ju se ut som en stereotyp popnörd. Nu såg han istället ut som vilken rockstjärna som helst. Snälla Ben, sätt på dig pottfrisyren, glasögonen och den noppiga kavajen igen. Vissa saker måste få vara som de alltid har varit.