Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Idag gick jag upp med tuppen för att lyssna på nya Cut Copy-skivan och vänta på en hantverkare som kommer någon gång mellan 07.30 och 13. Hantverkare kan nog vara världens mest oexakta yrkesgrupp när det kommer till att bestämma tider.

Igår var jag på Mickes skivor och köpte en skiva med Rosemary Clooney (bilden), en 50-talssångerska som också är George Clooneys moster! Jag köpte också Alice Babs Yesterday och hittade en massa annat spännande i jazzhyllorna. De senaste åren har jag insett att det är oslagbart att vila öronen till lite jazz efter långa dagar av poplyssnande. Som P3:s ikoniske musikläggare Germund Stenhag sa till mig en sommar då jag jobbade på radion ”det finns också musik att lyssna på när man är trött på musik”. Så rätt han hade.

Ikväll ska jag recensera Christer SjögrenGröna Lund. Christer, denna Värmlands Elvis, är säkert en urtrevlig man men nog hade det varit rätt skönt med en ledig kväll. Kanske kan man hoppas på regn efter konsertens slut? Antingen ska alla gå på uteservering eller så ska ingen.