Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Gudars skymning. Och så kallade de oss 12-åriga pojkbandsfans för fanatiska på 90-talet: De första Springsteen-fansen har redan börjat köa för att få bra platser på Bossens spelning på Ullevi om åtta dagar. De bor i tält! I över en vecka. För att komma längst fram. Det är hardcore till och med för ett gammalt Take That-fan. Jag kan inte minnas att någon tältade i en vecka när Howard, Jason, Gary, Robbie och Mark gjorde sin första spelning i Sverige den 9 april 1994. Och om det är någon som nu börjar koka ur öronen för att jag jämför Take That med Bruce så ta det bara piano. Är man fan så är man. Då vill man tälta för att komma längst fram och vara så nära sin idol som möjligt. Vare sig de har på sig vita kostymer eller bandana. Jag om någon har förståelse för det. Men ändå: är det Bruce som saken gäller kallas det hängivenhet, handlar det om Take That kallas det hysteri. Inte riktigt en potato-potato-situation.