Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Apropå att det snart är dags för final i fotbolls-EM. Johnny Flynn har skrivit en låt som heter Wayne Rooney (i detta klipp kallat The Wayne Rooney song). Lyssna!

Bäst av de band jag såg på onsdagens Accelerator var nog faktiskt Brian Jonestown Massacre. Och nej, jag brukar inte tillbringa min urkorta semester med att mordturista, men jag kan inte hjälpa att jag är fascinerad av Anton Newcombes galenskaper. Särskilt eftersom ryktena säger att han är en ganska trevlig prick. Just ordet trevlig har aldrig ploppat upp i huvudet när jag tänkt på Newcombe (inte för att jag tänker på honom så ofta i och för sig). Men igår svor och domderade han, och den stackars blonda sångerskan (hans fru?) försökte ge honom puss på kinden men Anton var surare än ett åskmoln. Sångerskan borde gått på träff med gentlepojkarna i Wild Beasts istället. De hade garanterat hållt upp dörren och dragit ut stolen.

Under konserten smet Newcombe också iväg för att gå ut genom glasdörrarna bakom scenen och röka. Det är rätt otroligt att han överlevt 18 år i Brian Jonestown Massacre. Eller överlevt i snart 41 år allt som allt. Undrar om Anton Newcombe kommer att gå den klassiska rockvägen och snart hitta gud och stråkar på något rehab. Jag hoppas det.

Gårdagens besvikelse var MGMT. Vampire Weekend var kompetenta och Duffy spelade sin roll som souldonna in i minsta detalj. Mer om detta i morgondagens tidning. Nu går jag vidare.