Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I en krönika i början av året spådde jag att dragspelet skulle ha ett utmärkt 2008. Än så länge har den spådomen visat sig hyffsat usel. Knappt ett dragspel har kommit i närheten av mina öron de senaste månaderna. Nyss kom däremot ett pressmeddelande att P2-programmet Dragspel är tillbaka. På söndag kl 18.03 sänds det första avsnittet och då bjuds det på dragspelsmusik från hela världen, däribland Annika Norlin och Anna Järvinens dragspelscover på Every heartbeat.
”Jag fokuserar på ett musikinstrument och inte på en repertoar” säger programledaren Bosse Nyberg som kommer att bjuda på dragspel inom folkmusik, pop, rock, jazz och klassisk musik. Dessutom blir det artistporträtt, önskemusik och temaprogram. Väldigt spännande. Dragspelet är ju den nya koklockan. Ja eller hur man nu brukar säga.