Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Igår kväll pratade jag och Henrik från Kvällspasset i P3 om något som han har döpt till emofobi: en fientlighet mot den subkultur vars unga anhängare har tuperat hår, ofta gillar My Chemical Romance och som absolut absolut inte vill bli kallade för emos. Fashioncore heter de istället. Nåväl, här finns inslaget att lyssna på (och här finns en ETC-artikel om emo-attackerna i Mexiko). Känsligt ämne det där med emo/fashioncore: vår samtids mest etablerade (och tydligen också provocerande) subkultur. 70-talet hade punkarna, 80-talet hade pudelhårdrockarna, 90-talet hade grungarna och 00-talet har fashioncore kidsen.

Dagens tråkiga konsertnyhet: Kings of Convenience har ställt in sin Nalen-konsert den 4 maj.

Nu åter till Jamie Lidells skiva Jim. Men först en lyssning på Eugene McGuinness söta A girl whom my eyes shine for but my shoes run from. Här finns förresten en fin video till hans Monsters under the bed. Väldigt bra låt.