Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Idag släpps den: The Last Shadow Puppets debutskiva The age of the understatement. Kära nån vad bra den är. Bra, snygg, ambitiös och popklassisk. Jag kan inte finna några invändningar mot den. Givetvis fick skivan också full pott på tärningen. Jag har bara gett tre sexor på mina sju år på SvD: The Corals debut, Death Cab For Cuties Plans-skiva och så nu The Last Shadow Puppets. Oh vad bra den är. The age of the understatement och Sebastien Telliers Sexuality har redan tagit sig in på min årsbästa-lista. Duffy finns också där. Och Vampire Weekend och Ferraby Lionheart. Har ni några favoriter?

Dagens nyhet: Broder Daniel återförenas för en spelning på Way Out West i sommar.

Dagens poptips: Eugene McGuinness skiva The early learnings of. Kanske inget världsomvälvande men i alla fall ett väldigt sött popalbum.

Dagens soulkatt: Jamie Lidell.

Dagens konstigaste nyhet: ”Bright Eyes sångare gör soloalbum”. Vän av ordning vill hävda att det var först på förra skivan som Conor Oberst började prata om Bright Eyes som ett band. Alla skivor fram tills dess har ju varit soloskivor. Nåväl, det är kanske onödigt att märka ord – eller i detta fall märka hela meningar. Jag tar en juice och lyssnar på Eugene McGuinness istället.