Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Vad är det som händer? Eller snarare, vad är det som inte händer? Har Hultsfredsfestivalen redan lagt sig helt platta i det så kallade festivalkriget? För inte kan väl deras starkaste vapen mot Where the action is, som lika nedrigt som strategiskt plötsligt ska hållas samma datum som Hultsfred i sommar, stavas Linkin Park, Simple Plan, Anti-Flag, Jimmy Eat World och The Donnas. Inte någons vapen, oavsett vad saken gäller, bör stavas Linkin Park, Simple Plan, Anti-Flag, Jimmy Eat World och The Donnas. Hultsfreds nya kompletteringar till de redan släppta namnen (Serj Tankien, Rage Against The Machine, Danko Jones….) gör mig stum av häpnad. Såhär sköter man väl inga festivalkrig.

Med tanke på att WTAI:s hade skrapat ihop några svenska rockrester (tänk alla svenska rockband du redan sett hundra gånger och som spelat på varenda småstad med musikfest de senaste tio åren) var ju förutsättningarna så goda. Men nej då, istället drämmer man till med Jimmy Eat World. Jag förstår det inte. Vilka strider vinner man med sunkig rock?