Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Låt er inte luras av rubriken, det är ingen duett med 50 Cent som är årets bästa låt. Utan Vampire Weekends underbara menuett-poppärla M79. För att citera mig själv: Om Mozart hade uppfunnit rocken hade den låtit just såhär. En strålande låt även efter sjuttio lyssningar. Den som inte har hela Vampire Weekend-skivan kan köpa M79 här. För ynka 99 cent! Mer fynd än på 70 procents rean.

Nästa vecka regnar det roliga skivor från himlen: Correcto (även fast den skivan tyvärr aldrig blir bättre än den fina singeln Joni), Ferraby Lionheart, El Perro Del Mar och Pacific.

Förra veckan när Helen McLaughlin och jag var med i SvD:s kulturtv hade hon med sig en utskrift av konvolutet till Markus Krunegårds soloskiva som hon skulle korrläsa. Jag tjuvkollade på omslaget och blev väldigt nyfiken på Markus-evangeliet som skivan heter. Första singeln låter som något som Säkert skulle kunna ha gjort; lite som en blandning av Jakob Hellman och Säkert. Om man nu nödvändigtvis alltid måste nämna Hellman varje gång en svensk manlig popartist släpper en skiva med svenska texter.