Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Igår när jag var på redaktionen och öppnade skivskåpet så låg den plötsligt där: The Magnetic Fields nya skiva Distortion som släpps på onsdag. Veckans tveklöst roligaste överraskning. Hur hade jag helt missat att den skulle släppas nästa vecka? Och för att göra historien ännu bättre så är skivan väldigt bra. I början är det väldigt mycket skramlig 80-tals indie (det instrumentala öppningsspåret Three-Way är suveränt) men därefter växer det typiskt The Magnetic Fieldska soundet fram. Jag önskar att jag kunde länka till de bästa låtarna men när skivan kommer på onsdag, lyssna genast på Too drunk to dream och Zombie Boy. Ni kommer inte bli besvikna.

I SVT:s Morgon-soffa i morse pratade Jens von Reis, Kjell Eriksson och jag om den nya så kallade superduon Carola och Andreas Johnson. Superduo alltså. Kära nån, är Sverige verkligen så fattigt på superkändisar att vi måste använda prefixet super- för att beskriva duon Häggkvist och Johnson? Och eftersom alla redan – innan någon ens hört superduons bidrag – verkar vara övertygade om att de två tar hem tävlingen så kanske vi redan nu kunde bestämma att de vann och blåsa av allt. Tänk om SVT kunde ta Melodifestival-budgeten och istället köpa in några storfilmer för. Vilka filmkvällar vi skulle kunna se fram emot fem lördagar i sträck. Fast då hade vi andra sidan gått miste om Carolas Britney Spearska skandaler (de är faktiskt ganska lika, båda kör bil lite som de vill, Britney kastar milkshakes på paparazzis – Carola kastar blommor på Allsång på Skansen-publiken, Britney rakar av sig håret – Carola fixar tänderna så att de ramlar av). Det kan bli roligare än man tror.

Saker att se fram emot i korthet: Om tio dagar släpps Morrisseys nya singel That’s how people grow up. Och om två veckor kommer Hästpojkens skiva. Ska lyssna på skivan på tåget till P3 Guld i eftermiddag omväxlat med Innocence Mission (tips från Andres Lokko) och MGMT (tips från Stefan Malmqvist). Tre timmar X2000 kommer att gå på ett kick.