Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Det bästa som hände igår, den i helhet annars så fantastiska fredagen den tjugoåttonde september, var att se den amerikanske stå upp-komikern Todd Barry som öppnade Jens Lekmans spelning på Kägelbanan. Barrys humornummer var kanske inte så anmärkningsvärt roligt utan den stora behållningen var att få se honom in real life. När jag gick förbi honom på vägen ut blev jag alldeles star struck. Todd Barry dyker ju upp i Flight of the Conchords, som Todd som gör den underbart roliga Doggy Bounce (enligt serien en hit i 29 länder). Fast varning för att lyssna på den. Den sätter sig på hjärnan och vägrar att gå därifrån. Bounce bounce do the doggy bounce. Den hade nog kunnat bli en hit i verkliga livet. Särskilt med den tillhörande dansen. En paketlösning med dans och sång är ett säkert kort.

Finaste sången igår på Lekman-spelningen var Pocketful of money, där han egentligen brukar sjunga mot en sampling av Calvin Johnson men där han nu sjöng mot publiken istället. Urfint. Undrar vad han spelade för låtar på gårdagens post-konsert. Jag var tvungen att rusa direkt efter spelningen.