Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Med anledning av att The Police i morgon och på torsdag gör två återföreningsspelningar i Globen är dagens ämne Sting och The Police. Här kommer några värdefulla/värdelösa vetanden. Kanske dyker det upp i ett sällskapsspel nära dig. Så läs noga och repetera.

– The Police fick 100 miljoner pund för att göra denna återföreningsturné. Ja du läste rätt: 100 miljoner pund! Jesus. Det är så mycket pengar att jag inte ens orkar räkna ut hur många svenska kronor den summan är.

– För att komma i form inför turnén har trion tränat pilates ihop. Sting har även instruerat sina poliskollegor i ashtangayoga.

– Sting har hus i såväl Italien som England och USA. I Los Angeles bor han i Larry ”JR Ewing” Hagmans gamla hus. Den största delen av sin tid bor Sting i Toscana.

– På Harrods kan man köpa olivolja från Stings italienska gård. Märket heter Il Palagio.

– Sting blir full på två glas vin.

– Enligt Stings självbiografi Broken music var trummisen Stewart Copelands pappa en av grundarna av CIA.

– Copeland har skrivit musiken till ett antal dataspel för Sony Playstation. Bland annat kan hans musik höras i Spyro the dragon.

– Sting var med i Guy Richie-filmen Lock stock and two smoking barrels. Det var Stings fru Trudie som introducerade Madonna och Guy Richie för varandra.

– När Sting och Trudie skulle gräva en sjö utanför sitt gods i närheten av Stonehenge hittades en kvinna som mördats cirka 400 år efter Kristus. Eftersom kroppen funnits på Stings mark äger han den. Han begraver den mördade kvinnan på tomten.

– I den fantastiska filmen Quadrophenia spelar Sting det coolaste modset (det ser så konstigt ut att skriva modet…) Ace the Face. Kolla in hans dansscen här. Under filmens upploppsscen har Sting infekterade ögon eftersom han under ett tv-framträdande kvällen innan råkat spraya silverhårfärg i ögonen. Värdefullt vetande var ordet.