Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

True-to-you.net kan man läsa att Morrissey har tackat nej till en återföreningsturné med The Smiths (vilket ju knappast är dagens överraskning). Inte ens 525 miljoner kronor – med kravet att bandet skulle göra minst 50 spelningar – har kunnat få honom på andra tankar. 525 miljoner. Det kan man köpa många designerskjortor för. Men det hedrar den snart 50-årige Morrissey att inte ens såna gigantsummor kan få honom att bryta gamla principer.

För två veckor sedan gjorde jag mitt bästa för att ta mig igenom den nya The Smiths-dokumentären Inside The Smiths där Andy Rourke och Mike Joyce gav sin syn på bandet. Trots att jag var vänligt inställd till ämnet orkade jag bara titta en kvart. Det blev för deppigt och för tråkigt. På baksidan av omslaget står det att Andy och Mike ska ge sin syn på hur det var att jobba med Morrissey och Marr och vilka unika låtskrivare de (Moz och Marr) var. Dessutom ska Andy prata om sina drogproblem. Hmm, det borde räckt med att ha läst på baksidan för att förstå att den skulle bli trist.